Delegeren; toch kan ik het…

by Caroline on 16 oktober, 2009

Gisterenavond las ik mijn laatste blog nog eens door (“delegeren; een vak apart”) en bedacht me dat ik eigenlijk best wel kan delegeren…

In mijn profiel kunnen jullie lezen dat ik eigenaar ben van twee clubs. Daar schreef ik nog niet eerder over. Over het managen van meerdere clubs kan je al veel lezen in de blogs van Heidi (3 clubs!) en Liz (5 clubs!); daar zal ik niet te veel over uitwijden.

Mijn tweede club opende ik anderhalf jaar na de opening van Breda. Ook weer spannend, een gemeente die ik niet kende en natuurlijk nieuw personeel. En… ik moest de eerste club natuurlijk een beetje “loslaten”.

De opening van Dongen ging als een zonnetje! De eerste week is erg belangrijk in je opening; we streven er altijd naar om dan veel leden in te schrijven! Met behulp van een super mentor van Curves Holland en de meer dan volledige inzet van Xenia en Lilian werd de opening een succes!

Het eerste jaar was ik nog volop betrokken bij Dongen. Een Open Dag? Ik organiseerde het; Op de jaarmarkt staan? Ik regelde het en was er heel de zondag bij. Een informatie-middag voor de Vrouwenvereniging? Jawel, ik was erbij!

Een jaar na de opening van Dongen ben ik met Xenia op Clubcamp geweest in Londen. (voor mij was dat de derde keer alweer!) Daarna heeft Xenia eigenlijk ongemerkt de “tent” overgenomen; uiteraard met behulp van Lilian.

Uiteraard ben ik nog volledig betrokken bij Dongen en hou ik alles nauwlettend in de gaten, maar er is wel wat veranderd! Een Girls Night In? Xenia en Lilian regelen het; Twee middagen de vrouwenvereniging van Dongen op bezoek? Ik was er dit keer niet bij (wel jammer, maar ik kon niet…).

Natuurlijk vond ik het erg jammer dat ik er op de Girls Night In niet bij kon zijn in Dongen en ben dan in gedachten wel bezig met de vraag “zal het allemaal wel goed gaan?”
En of het goed ging! Petje af voor Xenia; ze had geregeld dat de burgemeester kwam openen, prachtige stands van plaatselijke ondernemers en een mooi stuk in het Weekblad van Dongen en zeer veel enthousiaste verhalen van alle leden.

Tijdens een management work shop heb ik ooit geleerd: “een team managen kan je pas goed als je in staat bent de dingen los te laten”. Dat lukt me aardig voor de club in Dongen, en op deze manier is het goed te doen om twee clubs te hebben!

Het Team van Dongen tijdens de Girls Night In

Leave a Comment