Extra aandacht voor elkaar

by lizj on 25 november, 2010

Dat een Curves vrouw een andere vrouw is dan een die naar de reguliere sportschool gaat bewees het volgende.

Nederland is een land van spaarkaarten. Bijna overal kun je voor iets sparen. Zo ook bij Curves, maar dan wel alleen in Nederland!

Ooit is bedacht dat wij leden beter kunnen stimuleren 3x per week bij Curves te komen sporten door ze te belonen. Hiervoor werd de spaarkaart in het leven geroepen. Na iedere workout kreeg je een stempel of krabbel op je spaarkaart en als je 3x in een week was geweest kreeg je er een extra als beloning. Voor volle spaarkaarten mocht je een Curves cadeautje uitzoeken. De grootte van het cadeau was afhankelijk van het aantal volle spaarkaarten.

Op een gegeven moment waren de cadeautjes voor mijn leden niet meer aan te slepen, het totaal aantal leden  was zo groot dat er niet meer tegenaan te kopen was. Daarom besloot ik de leden hun kaarten in te laten leveren in ruil voor wat ik nog aan Curves producten over had. Veel te weinig natuurlijk, maar ik zou bij bestellen en alsnog uitleveren. Ik dacht hiermee op een schappelijke manier van dit spaarsysteem af te komen.

Dit bleek geen goed idee. De leden werden daar niet blij van maar begrepen wel dat cadeautjes inkopen voor leden van 3 vestigingen aardig in de papieren ging lopen. Maar het meest opvallende was dat de leden de extra aandacht bij het aftekenen of afstempelen van de spaarkaart misten. Dat was immers hét moment om even “bij te praten”. Ze hadden gelijk, dat klopte inderdaad! Ook wij als Curves Team misten soms dat waardevolle moment met onze leden.

Na anderhalve week afschaffing van de spaarkaart werd het spaarsysteem weer in het leven geroepen, hoofdzakelijk voor dat persoonlijke moment. Besloten is nu om 2x per jaar alle volle spaarkaarten in te zamelen en deze in een grote pot te doen waaruit wij een 15-tal winnaars gaan trekken. Deze winnen een mooi cadeau waaraan extra aandacht is besteed. De trekking is in de feestmaand December en vlak voor de vakanties in Juni.

Nu zijn de leden weer blij en wij erbij, want bijna waren wij vergeten dat Curves zich onderscheidt van andere sportscholen omdat wij niet alleen vrouwen strak en gezond willen houden, maar vooral ook blij willen maken. En laten we eerlijk zijn: wat willen vrouwen nou het allerliefst?                   Yep, AANDACHT!

Leave a Comment