Frisse start

by Margreet on 20 oktober, 2010

In september zijn we begonnen met een frisse start. Als je eenmaal op vakantie bent geweest, ben je uit je ritme. Wij zijn ook nog ‘n een paar dagen dicht geweest omdat we de club hebben aangekleed met n nieuwe vloerbedekking. Ook dat brengt mensen uit hun ritme. En dat is niet echt de bedoeling natuurlijk, maar het moest eens gebeuren. Ik ga niemand erop wijzen hoe onze oude vloerbedekking eruit zag, olievlekken, verfvlekken, overstromingswatervlekken, slijtage bij de naden. Leden zeiden: “zo erg ziet die vloerbedekking er toch niet uit?” Nee hoor, valt ook best mee. Maar zoals ik al eens eerder heb geblogd, alles valt en staat met waar je jouw aandacht op vestigt. Dat jullie de vlekken niet zien, vind ik prima, maar ik zie ze wel. En daarom moest zij vervangen worden.

Maar we zijn gaan proberen om iedereen weer in het ritme van 3x per week sporten te krijgen. Met de actie Frisse start. Op een of andere manier is het moeilijk om het ritme weer op te pakken. Een tijdje terug las ik ‘n artikel dat de meeste vakantiekilo’s na de vakantie komen. Waarom? mensen willen graag het vakantiegevoel nog vasthouden en ipv dat ze als ze thuis zijn hun eigen eetpatroon weer oppakken, houden ze het vakantiegevoel vast. Wijntje bij het eten, uit eten, wat lekkers ’s avonds (omdat het vakantie is) toch nog ‘n ijsje want het is zo lekker weer. Appelmoesjes….. Pak nou gewoon je ritme weer op. Doordeweeks geen extra’s, zo maak je van het weekend ook wat speciaals. Meestal ga je dan winkelen of iets anders leuks doen, houdt leuke dingen doen en wat lekkers eten en alcohol drinken bij elkaar. En hou je door de weeks aan 3x per dag normaal eten.

Maar hoe doe je dat als je je dood verveelt? Ik denk namelijk dat er veel gegeten wordt uit verveling. Kom dan sporten. Ik heb ook wel eens geen zin, mensen zijn meer kortetermijn denkers dan lange termijn denkers. Ondanks dat je weet dat het beter voor je is, om te gaan sporten, vertelt je brein jou, dat het ook wel lekker is om te blijven liggen. Alle beetjes helpen om ervoor te zorgen dat jij andere keuzes maakt, wees je daarvan bewust. Zoek mensen in jouw omgeving die ook sporten. Je spiegelt je namelijk aan je omgeving. Heb je veel dikke vrienden? Waarschijnlijk zul je jezelf ook makkelijker  spiegelen en jezelf vergelijken en je zult dikker worden. Waarom? je hebt nl. jouw maatstaf van normaal -langzaam maar zeker- meestal door ‘n goeie vriendin naar beneden bijgesteld. Sorry voor de gevulde medemens, maar zij vinden het prettig om te eten en om eten te delen. Dus zoek mensen waar je mee kunt sporten, die jou stimuleren, misschien is het wel je dikke vriendin die eigenlijk ook graag wil sporten. Want zij wil ook strakker worden en meer conditie hebben, misschien wordt ze nog wel fanatieker als jij bent. Veel succes met je frisse start.

Leave a Comment