Netwerken!

by Rianne on 18 november, 2009

Wij zijn nu als club een half jaar open en zijn nog steeds bezig ons als Curves overal te laten zien en vooral naamsbekendheid te krijgen in Deventer.

Vanaf dat we geopend zijn hebben wij diverse  braderiën en jaarmarkten bezocht in Deventer en vaak met veel succes! De eerste braderie was een beetje onwennig. Hoe richt je de stand in en welke dames spreek je aan. Sommige lopen met een grote boog om de stand heen omdat ze niks moeten weten van sport, maar het waarschijnlijk wel goed kunnen gebruiken. Inmiddels hebben wij er wat ervaring in opgebouwd. Tijdens de jaarmarkt in Colmschate, die gehouden werd tegenover ons pand, konden wij geen standje krijgen omdat er een grote sportschool was die de jaarmarkt sponsorde. Hoezo bang voor concurrentie…. Maar wij lieten ons niet op de kop zitten. Wij hebben bij de gemeente een flyervergunning aangevraagd en zijn gewapend met ons team de flyers en een lijst waarop we telefoonnummers konden noteren gaan flyeren. Wij hebben heel gericht dames aan kunnen spreken en er zeker 15 nieuwe leden aan over gehouden.

Netwerken is erg belangrijk! Wij houden de kranten in de gaten en kijken naar alle mogelijkheden om ons netwerk uit te breiden. Komen er nieuwe (afslank)clubs, therapeuten, kapsalons, nagelstudio’s of i.d. dan vragen wij of wij onze folders hier neer mogen leggen en zij mogen dan reclamefolders bij ons neerleggen. Op de braderiën en jaarmarkten staan natuurlijk ook andere standhouders en hier kun je heel goed netwerken. Wij hebben kaartjes meegenomen van diverse gezondheidsclubs, damesclubs en dergelijke en zo zijn wij  in contact gekomen met Zij actief. Zij actief is een groep (plattelands)vrouwen die bijna elke week bij elkaar komen en eens in de zoveel tijd een leuk uitje maken. Deze week hebben wij ze in onze club uitgenodigd en zullen er 21 dames onder het genot van een kop koffie en een plakje cake te horen krijgen wat Curves precies is en wat het voor ze kan betekenen. Wij laten de dames zien wat de voordelen zijn van het sporten bij Curves en wij laten de dames kennismaken met het concept door ze een aantal rondjes te laten sporten. Op dit moment loopt de actie Rest van het Jaar gratis dus wij hopen er wat nieuwe enthousiaste leden eraan over te houden.

Wij laten jullie nog weten hoe deze middag is verlopen. Wordt vervolgd…..

Rianne

{ 2 comments… read them below or add one }

mir 18 november, 2009 om 22:49

Netwerken is het toeval een handje helpen. Het belangrijkste daarbij is durven en dóen. Dat bewijs jij samen met je team weer!

Margreet 20 november, 2009 om 22:30

Hoi Rianne, nou ik zie het wel, je bent goed bezig. Netwerken moet je namelijk doen op momenten dat je het niet nodig hebt en het uitgangspunt? eerst geven en dan ontvangen. Dus kijk ook vooral wat je voor een ander kunt betekenen.

Leave a Comment