waarom zou je het niet doen?

by Caroline on 11 september, 2009

Dat vroeg ik vandaag aan een vrouw die bij me op bezoek kwam in mijn Curves club. Ze is geïnteresseerd om wellicht een Curves beginnen en kwam bij mij voor meer informatie. Ze was een aantal weken geleden al naar een informatie-avond geweest en was daar nog enthousiaster geworden voor Curves! Nu is ze zich verder aan het oriënteren, het is dan altijd goed om met andere franchisenemers te gaan praten.

De afgelopen vier jaar heb ik zo al heel wat geïnteresseerden in mijn club gehad. Ik vind dat altijd erg leuk en maak er graag tijd voor vrij aangezien ik me de spanning en het gevoel van “zal ik wel of zal ik niet” nog heel goed kan herinneren!

Wat opvallend is, is dat iedereen (ongeveer) dezelfde vragen en onzekerheden heeft; ja, dezelfde vragen en onzekerheden die ik vier jaar geleden had. Ik noem er een paar: moet je hard werken (ja! zeker het eerste jaar!), heb je personeel nodig (ja, je wilt toch goede service bieden), mag je er andere dingen bij doen (dat is niet nodig, aan Curves heb je je handen vol en geen enkele behoefte er nog iets bij te doen), wordt je goed ondersteund door Curves (ja, Curves Holland staat altijd voor je klaar om je te helpen; in goed en in slechte tijden!), hoeveel leden heb je? (dat ga ik in dit blog niet vertellen…), en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De vrouw die vanmiddag tegenover me zat, heeft alles in zich om een Curves-onderneemster te worden: passie, enthousiasme, spontaniteit, kennis van zaken, zelfstandigheid, ze stelde kritische vragen; maar ze durft nét nog niet die stap te zetten om JA te zeggen.

Daarom stelde ik haar bij het weggaan de vraag; “waarom zou je het niet doen?” Ze keek me aan, begon te lachen en zei; “ik zou het eigenlijk niet weten…” Ik ben benieuwd wanneer ze haar club gaat openen!

{ 1 comment… read it below or add one }

Pamela Middellijn 8 februari, 2010 om 15:06

Hallo ik heb binnenkort een telefonisch gesprek met iemand van Curves Nederland om te kijken of ik wel een geschikte kandidaat zou zijn om een eigen curves-club te openen. Heb je enig idee wat me te wachten staat? Heb de ondernemerstest gedaan en daar ben ik goed uitgekomen.

Groetjes,
Pamela

Leave a Comment