Weer terug van weggeweest.

by Caroline on 20 november, 2009

Het komt helaas ook voor dat trouwe leden hun lidmaatschap beëindigen bij Curves. Dat gebeurt om uiteenlopende redenen. Ze gaan verhuizen, ze krijgen een andere baan waardoor er geen tijd meer overblijft voor Curves, een enkele keer door medische redenen. 

Marie was één van onze eerste leden in oktober 2005. Ontzettend enthousiast en al snel hele goede resultaten. Ze bleek ook een goede promotor te zijn, ze bracht de ene na de andere vriendin mee. Na een paar maanden kwam Marie in de lappenmand; nekklachten, rugklachten en de fut ging er langzaam uit. Onderzoek wees uit dat de klachten veroorzaakt werden door een verwaarloosd ongeluk van jaren geleden; dit gecombineerd met een verkeerde (werk) houding gaf de klachten.

Lange tijd heeft Marie “on hold” gestaan. We bleven contact houden, stuurden zo nu en dan een kaartje of een e-mail; we belden regelmatig om te informeren hoe het ging. Op enig moment reageerde Marie nergens meer op en na een laatste brief, nu een jaar geleden, hebben wij, helaas, haar file afgesloten. 

Een maand geleden, op een drukke maandagavond, stond Marie ineens voor me! Ken je me nog? Vroeg ze. En of ik haar herkende, ook al was ze behoorlijk aangekomen. “Ik wil weer beginnen, ik mis het zo ontzettend, het sporten, de sfeer en jullie aandacht. Mijn klachten blijven, of ik nu sport of niet, echter, toen ik bij jullie sportte waren mijn klachten aanzienlijk minder, dus ik begin weer!” 

Gelijk de daad bij het woord gevoegd; een nieuwe figuuranalyse, nieuwe doelstellingen en een mooie nieuwe map aangemaakt voor Marie. Sportschoenen aan en weer, voorzichtig, van start! 

We moeten Marie afremmen, ze is zo enthousiast! Haar hoofd wil meer dan dat haar lichaam aan kan en dat moeten wij “bewaken”. Na de eerste maand is Marie 2 ½ kilo afgevallen, haar vetpercentage is ruim 1 ½ % gedaald en ze is maar liefst 18 centimeter kwijt! Maar nog belangrijker is dat Marie haar rug- en nekklachten zijn afgenomen en ze veel beter in haar vel zit; ze straalt weer! 

Marie staat “model” voor veel “ex”-leden die de afgelopen maanden weer terug zijn gekomen! Ook dat is de kracht van Curves, de deur blijft altijd voor je open staan, zelfs na een paar jaar kennen we de leden nog en je kunt direct de draad weer oppakken!

Leave a Comment